Hvad låner vi danskere typisk til?

Vi danskere er gode til at optage lån. Det gælder både i banken og online. Den danske ånd er lidt: “Lev livet og lev i nuet”.

Med denne filosofi kommer det naturligt, at vi selvfølgelig derfor ikke udskyder nogle af de drømme, som vi lige render rundt med lige her og nu.

Det kunne være den nye bil eller rejser for eksempel. Vi vil ikke bare gå og afvente og se os tilfredse med status quo, hvis der er noget, som vi virkelig ønsker os her i livet.

Og det er en god indstilling, hvis du spørger mig. Hvorfor gå og lade sig nøjes, når du kan leve dit liv fuldt ud?

Det er klart, at for at kunne føre alle disse ting ud i livet, så bliver vi nogle gange nødt til at få lidt økonomisk støtte udefra. Vi har jo desværre ikke uendelige midler og de færreste af os kan prale af ligefrem at være Joachim Von And.

Derfor vælger langt størstedelen af den voksne danske befolkning at optage et lån – blandt andet fra sider online.

Men hvad låner vi så mest til?

Faktisk er dette et spørgsmål om geografi. For i Danmark låner vi til mange forskellige ting al efter HVOR i landet, vi er fra.

I København låner de fleste penge til at komme på rejser og ferier i løbet af året.

I jylland derimod er “rejser” slet ikke i top 3 over det, som jyderne låner mest til. Her bliver de fleste lån brugt til renovering af huset og andre mere praktiske udgifter.

Det er en ret skarp forskel, der ikke er til at tage fejl af.

Hvorfor der er denne forskel forbliver i det uvisse, men det kunne være interessant at finde ud af. Derfor er du velkommen til at smide en kommentar herunder, hvis du har et gæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.