Gode råd inden du optager lån i 2018

Det er vigtigt at vide, at låner man penge, stifter man også gæld. Det er muligt, at dette har betydning for din fremtidige økonomi, men ikke sikkert. Man skal derfor undersøge lånemarkedet grundigt, inden man låner.

SPONSORERET INDHOLD – se mere her

Man skal vide formålet med lånet, så man kan få taget det rigtige lån, hvad enten det skal være et nemt og hurtigt kviklån, eller det større lån, der betales af på flere år.

Der findes forskellige lån med fordele og ulemper afhængigt af, hvilket formål man har med lånet. Hvis man står og skal købe hus eller bil, er det ofte store lån, man skal vælge. Disse tager lang tid at tilbagebetale, og derfor bør man undersøge lånemarkedet grundigt for at finde det billigste.

Til nye kunder er det ofte muligt at tage et gratis lån, dog med betingelsen at lånet skal tilbagebetales indenfor en kort periode. Efter perioden, vil der blive lagt renter oveni lånet.

LÆS OGSÅ Sådan opbygger du en opsparing

Det er blevet meget populært i dag med de såkaldte hurtige lån eller kviklån. De er gode, hvis man står og skal bruge penge lige her og nu. Det er nemt at ansøge, og pengene udbetales hurtigt.

En anden god ide er at sammenligne længden af løbetiden på lånet med, hvor længe produktet, som man vil købe, holder. Det kunne for eksempel være, at man lånte til en ny computer, og at løbetiden var på 2 år, men computeren holdte kun i 1,5 år.

Nu står man så og betaler af på et lån til en computer, som man ikke har. Det er altid rart at vide, hvad man alt i alt skal betale for lånet, og derfor skal man holde øje med ÅOP og tilbagebetalingsbeløbet.

Du skal altså ikke være bange for at optage lån i 2018, du skal blot være opmærksom på bl.a. formålet med dit lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.