Bør du optage lån i euro i stedet for kroner?

Dette spørgsmål lyder muligvis lidt spøjst for mange, men det er faktisk ikke så dumt at tænke over, hvis du gerne vil have en billigere rente. Læs med her og blive klogere på denne trend.

Realkreditinstitutterne tilbyder nemlig foruden lån i danske kroner ligeledes lån i euro. Og hvis den angivne eurorente er lavere end den danske rente, så ligger der naturligvis en besparelse i at optage lånet i euro i stedet.

MEN – der er nemlig et vigtigt MEN, som du skal være klar over: Hvis du optager lånet i euro, så løber du også en valutarisiko.

SE: 8 gode råd til nybegynderlånere

Med andre ord vil dette sige, at hvis kursen på euroen stiger i forhold til danske kroner, vil det faktisk blive dyrere at tilbagebetale lånet – så dette er en risiko, som du skal være villig til at tage.

 

Det bånd, der binder kronen og euroen sammen, tillader et lille udsving på +/-2,25%. Dette er dog uden nogen håndfaste garantier for, at udsvingene ikke kan blive større, så du ved aldrig.

– Frank Andersen, Økonom

 

Det er dog i mange tilfælde allerede valgt for dig med hensyn til valget mellem lån i euro eller lån i danske kroner. Dettes ses af den simple årsag, at rigtig mange danske låntyper simelthen ikke udbydes som et eurolån. Det gælder for eksempel de populære garantilån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.