8 gode råd til nybegynderlånere

Hvis du er ny til låneverdenen, så er der en masse ting, som du simpelthen bliver nødt til at være opmærksom på, så du ikke snyder dig selv og ved præcis, hvad du siger ja til. Derfor har vi her samlet en lille liste med 8 af de vigtigste råd – i hvert fald hvis du spørger os – så du er klar til at give dig i kast med at låne penge online.

1) Se ikke kun på ydelsen. Denne kan være lav, hvis lånet har lang løbetid. Mange tror fejlagtigt, at hvis ydelsen er lav, så er alting godt – dette er ikke nødvendigvis tilfældet. Derfor skal du se på flere forskellige faktorer, hvilket vi også inddrager senere på listen her.

 

2) Renten på de fleste lån kan stige over tid. Bare fordi renten er noget nu, så kan den sagtens ændre sig. Vær opmærksom på hvem du låner fra, da det er muligt at finde mere fordelagtige lån visse steder over andre.

 

3) Renter på selvangivelsen har ikke længere samme værdi som før i tiden. Faktisk kan kun 1/3 trækkes fra. De 2/3 skal du selv betale.

 

4) Hvis du har en stram økonomi, så få et lån med en fast rente i hele lånets løbetid. På denne måde sikrer du dig imod nogle ubehagelige overraskelser ved en pludselig rentestigning.

 

5) Du skal altid tjekke renten på alle slags lån godt og grundigt, før du låner. Sammenlign flere forskellige udbyderes tilbud, inden du beslutter dig for at gennemføre.

 

6) Du skal gå udenom de små, hurtige lån i stormagasiner og varehuse. De er ofte meget dyre.

 

7) Tænk før du låner – skal du virkelig bruge det, som du låner til? Hvis ja, så er det helt okay – de fleste voksne danskere har taget et lån i deres liv – det er meget normalt, da du kan ønske noget lige nu, som økonomien bare ikke rækker til. Så betaler du jo bare tilbage senere hen.

 

8) Se på ÅOP – denne indeholder alle skjulte gebyrer og er den bedste måde at sammenligne lån.


Det var vores 8 hurtige og korte råd til dig, der er interesseret i at komme ud og låne til lidt og hvert.

Det er nemlig meget vigtigt at tænke sig om, inden du bare kaster dig ud i det.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.